Wat is de prijs van een Rolex?

De Rolex is het bekendste horlogemerk op onze aardbol. Rolex onderscheidt zich ten opzichte van andere horlogemerken door haar duurzaamheid, hoge kwaliteit en heel belangrijk haar exclusiviteit. Lees hieronder meer over de prijzen van een Rolex horloge.

Historie van Rolex.

Rolex is opgericht in 1905 door de Duitser Hans Wilsdorf. Wilsdorf, van oorsprong een technicus, ontwierp een tijdmechanisme dat zichzelf opwond door het bewegen van de pols. Voor deze uitvinding moesten de horloges elke dag handmatig worden opgewonden. In 1908 werd Rolex een officieel merk. Over de afkomst van de naam Rolex zijn de kenners het niet eens. Volgens Wilsdorf zelf heeft de naam Rolex geen betekenis, terwijl historici denken dat de naam is afgeleid van de Franse woorden “horlogerie exquise”.

Rolex verhuizing naar Zwitserland

Rond de Tweede Wereldoorlog vestigde de Rolex-fabrieken zich in Zwitserland. In Zwitserland werd verder aan het ontwerp van het horloge en werd de hand gelegd aan horloges die alleen voor de rijkste mensen waren weggelegd. Materialen waarvan de horloges werden gemaakt waren onder andere goud, zilver en platina. Daarnaast werden sommige wijzerplaten gemaakt van parelmoer en werden er diamanten ingelegd.

Bekende modellen
Rolex heeft inmiddels een aantal befaamde horloges ontworpen. Voorbeelden van exclusieve en succesvolle modellen zijn de Rolex Submariner, Casmograph Daytona en de Datejust. Deze modellen zijn tijdloos en worden nog altijd veel verkocht.

Prijs van een Rolex

Het Rolex-horloge wordt gezien als een statussymbool en door haar exclusiviteit is de prijs van een Rolex de laatste jaren enorm gestegen. Voor de goedkoopste Rolex betaalt u op dit moment rond de €5000,-. Meer exclusievere modellen lopen al snel flink in de papieren en kosten al snel €250000,- en meer. Voor actuele prijzen ga naar de betreffende websites.

Klopt iets niet in dit artikel, laat ons dit dan weten door hieronder een reactie achter te laten. Ook kan er een e-mail toegezonden worden aan redactie@ervaring.nl.

Lees meer blogberichten.

Wat zijn de prijzen van een Rolex?
4.8 (96.25%) 16 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code