Wat te doen tegen misselijkheid?

Wat te doen tegen misselijkheid

Een vrouw die misselijk is.

Iedereen heeft wel eens last van misselijkheid. De een heeft het echter wel iets vaker of heviger dan de ander. Maar wat vast staat: als je last hebt van misselijkheid, wil je daar zo snel mogelijk vanaf komen. Je voelt je dan namelijk niet fit en hebt minder energie. Maar afkomen van die misselijkheid is niet altijd even eenvoudig. Want wat helpt nu echt tegen vormen van misselijkheid? Lees hieronder meer over: Wat te doen tegen misselijkheid.

Tips voor verdwijnen van misselijkheid:

Juist omdat misselijkheid zo vervelend is om te ervaren, wil je hier graag snel vanaf zijn. Hieronder enkele tips die helpen om een misselijk gevoel in de maag snel tegen te gaan.

 • Tip 1: blijf voldoende drinken
  Wanneer je misselijk bent, heb je niet altijd even veel zin om jouw maag te vullen met drinken. Toch is dit wel heel belangrijk: misselijkheid gaat namelijk vaak gepaard met uitdroging. Wanneer je sportdrankjes gaat drinken, kan dit zelfs een positieve werking hebben op de misselijkheid. Deze drankjes bevatten namelijk

  Wat te doen tegen misselijkheid

  Vrouw die misselijk is

  veel kalium en zout, waardoor het lichaam zich sneller gaat herstellen.

 • Tip 2: neem rust
  Misselijkheid kan een negatieve invloed hebben op jouw evenwichtsorganen. Hierdoor kun jij je duizelig gaan voelen, maar ook licht in het hoofd. Probeer daarom vooral de rust te bewaren en ga op bed of op de bank liggen. Dit zorgt ervoor dat de maag verder wordt gekalmeerd. Ook kun je eventueel afleiding zoeken, waardoor je niet aan de misselijkheid blijft denken.
 • Tip 3: ook kruiden helpen tegen misselijkheid
  Er zijn enkele kruiden die een geneeskrachtige werking hebben en hierdoor perfect samengaan met het verlichten van de misselijkheid. Ook zijn de kruiden vaak verwerkt in kruidengeneesmiddelen, waardoor je deze automatisch binnenkrijgt in jouw lichaam. Deze kruiden kunnen eventueel ook in worden genomen in de vorm van een thee. De kruiden die de maagproblemen en misselijkheid verlichten, zijn als volgt:

 • Tip 4: vergeet niet te eten
  Wanneer jij je zeer misselijk voelt, heb je geen zin om te eten. Toch is het binnenkrijgen van voedsel zeer belangrijk tijdens een misselijkheid. Je lichaam heeft namelijk voedingsstoffen nodig. Probeer daarom lichte voedingsmiddelen te eten zoals rijst, bouillon en crackers.

Wat helpt jou tegen misselijkheid?

Heb je een goede ervaring met bijvoorbeeld een bepaalde kruid, rust of een andere oplossing tegen misselijkheid? Vertel jouw ervaring hieronder.

Meer blogberichten.

Wat te doen tegen misselijkheid?
4.9 (97.14%) 14 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code