Wat is de duurste koffie?

Koffie is een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. Vrijwel elke dag drinken we wel een bakje koffie. Of dat nu op kantoor, een koffietentje of thuis is: het is een onderdeel van onze dagelijkse routine. Er zijn trouwens wel heel veel verschilleden soorten koffie. het verschil zit hem vaak in smaak en kwaliteit. Voor kwaliteit betaal je echter ook flink. Maar wat is nu eigenlijk de allerduurste koffie? Dát word hieronder besproken!

Welke dure koffie werdt het nét niet?

Wat is de duurste koffie

Hele dure koffie.

Er zijn een aantal hele dure koffiesoorten te noemen. Er kan er echter maar één de allerduurste zijn. Omdat andere dure koffiesoorten ook een vermelding verdienen in dit artikel, zijn dit de koffiesoorten die nét niet duur genoeg waren om de duurste koffiesoort genoemd te worden:

  • Blue Mountain Coffee: 35 euro per 500 gram
  • Fazenda Santa Ines Coffee: 40 euro per 500 gram
  • St. Helena Coffee: 60 euro per 500 gram
  • La Esmaralda: 80 euro per 500 gram

Duurste koffie ter wereld

Wat is de duurste koffie

Dure koffie, Kopi Luwak.

Er kan echter maar één soort koffie echt de duurste zijn. Dat is het merk Kopi Luwak. Het is niet alleen de duurste koffie maar ook de meteen de meest luxueuze ter wereld. De naam van deze koffie zegt overigens alles over de manier waarop het vervaardigd wordt. Kopi betekent koffie in het Indonesisch. De rauwe rode koffiebessen die in Indonesië groeien worden gegeten door de Luwak, een Indonesische kleine katachtige. De bonen kunnen door dit dier echter niet verteerd worden, waardoor het deze weer afgescheiden worden. Deze bonen worden vervolgens gewassen, gedroogd en geschild. Daarna worden ze nog licht geroosterd en vormen ze de basis van deze heerlijke koffie. Overigens hoef je niet speciaal naar Indonesië om deze koffie te proeven. Ook in de rest van de wereld is het verkrijgbaar. Daar ligt de prijs echter wel stukken hoger. De prijs per 500 gram van deze koffie loopt, afhankelijk waar je het koopt, uiteen van 90 tot en met 450 euro.

Meer blogberichten.

Wat is de duurste koffie?
4.8 (95%) 8 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code