Wat is de snelste auto ter wereld?

Er is maar weinig waarvan de meeste mannen en sommige vrouwen zo van onder de indruk zijn als snelle auto’s. Bij alleen al het zien van ’s werelds snelste bolides gaat ons adrenalinelevel omhoog en ons hart sneller kloppen. Autobouwers in het hoogste segment proberen elkaar telkens weer opnieuw af te troeven. Het model dat de ene dag nog de snelste auto ter wereld is kan het volgende moment al weer voorbijgestoken worden door de concurrent. Momenteel is echter de Hennessey Venom F5 de snelste auto op aarde. Zijn topsnelheid? Niet minder dan 484 kilometer per uur! Dit knappe staaltje techniek is het nieuwste paradepaardje van topbaas John Hennessey, leider van zijn eigen sportwagenimperium. Lees hieronder meer over: “wat is de snelste auto ter wereld, de Hennessey Venom F5”.

Wat maakt de Hennessey Venom F5 zo ontzettend snel?

De gehele body van Hennessey Venom F5 is gemaakt van hoogwaardige koolstofvezel.

Wat is de snelste auto ter wereld

En dan nog sneller…

Hierdoor is de auto supersterk, maar tegelijkertijd ook heel licht van gewicht. In totaal weegt de krachtpatser slechts 1.338 kilo. Bij het ontwerpen van de Hennessey Venom F5 is een zo aerodynamisch mogelijk geheel geconstrueerd, waardoor hij een bijzonder lage luchtweerstand kent. De aandrijving van de Hennessey Venom F5 komt van de 7,4 liter twinturbo V8 motor die maar liefst 1.600 pk oplevert. In minder dan 10 seconden klim je op van 0 tot 300 km/u. Ook het remmen gaat met deze fijne bolide snel: in minder dan een halve minuut kom je van 400 km/u volledig tot stilstand.

Wat is de snelste auto ter wereld en hoe kan ik deze krijgen?

Zelf in het bezit komen van een Hennessey Venom F5 kan knap lastig worden. Ten eerste is er natuurlijk zijn prijs: ruim anderhalf miljoen Dollar. Ga je voor het volledige pakket van extra opties? Reken dan op een totaalprijs van bijna twee miljoen Dollar. We snappen dat niet iedereen dat zomaar kan ophoesten. Daarnaast moet je door de selectie van de strenge ballotagecommissie (lees: John Hennessey zelf) komen. Alsof dat nog niet genoeg is moet je er ook nog eens razendsnel bij zijn, want naar verwachting worden er in totaal maar 24 exemplaren van de Hennessey Venom F5 gemaakt.

Meer blogberichten.

Wat is de snelste auto ter wereld?
4.6 (91.43%) 7 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code