Wat is Black Friday?

Black Friday is een dag waarop er talloze producten tegen extreme kortingen kunnen worden gekocht. Dit koopjesfestijn is officieel ontstaan in Amerika waar het een gigantisch begrip is. Het is inmiddels echter ook overgewaaid naar talloze andere landen in de wereld. Voor de consumenten is Black Friday een heel aantrekkelijke dag omdat je producten veel goedkoper kunt aanschaffen dan anders.

Thanksgiving en Black Friday.

Thanksgiving en Black Friday zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Thanksgiving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada om God te bedanken voor de oogst en alle andere zegeningen. In de Verenigde Staten wordt Thanksgiving op de vierde donderdag van november gevierd. De dag erna is het altijd Black Friday. Overal in Amerika

Wat is Black Friday?

Wat is Black Friday?

en andere delen van de wereld worden er dan producten tegen extreem hoge kortingen verkocht. In sommige staten is Black Friday zelfs een officiële vrije dag!

Over de naamgeving.

Er zijn verschillende verhalen hoe Black Friday aan deze naam komt. De meest gehoorde versie is echter dat het in Philadelphia vroeger de dag na Thanksgiving gigantisch druk was in het verkeer waardoor men het Black Friday noemde. Een ander vermakelijk verhaal vertelt dat bedrijven door deze dag flink veel winst maken waardoor ze van de rode cijfers in de zwarte cijfers terecht kwamen: Black Friday dus.

Black Friday in Nederland

Black Friday wordt ook in Nederland ieder jaar groter. Steeds meer winkels besluiten om ook mee te doen met dit Amerikaanse fenomeen. Er zijn verschillende grote ketens die op deze dag al hele hoge kortingen op producten weggeven:

  • Mediamarkt
  • Coolblue
  • KLM
  • H&M
  • Zara
Koopjesjagen tijdens  Black Friday.

Rondom deze dag ontstaat er in de Verenigde Staten soms een complete gekte in de grote warenhuizen. Massale vechtpartijen om bepaalde producten zijn geen uitzondering op deze dag. Dat is in Nederland overigens niet het geval. In Amerika nemen ze op deze dag het woord ‘koopjesjagen’ echter heel letterlijk. Dat is overigens ook best begrijpelijk aangezien de kortingen daar nog veel hoger zijn dan in Nederland.

Wat is jouw ervaring met Black Friday bij een bepaald bedrijf of met een product/dienst?

Wat is Black Friday?
4.8 (96.67%) 6 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code