Wanneer leer je het best?

Als student of scholier kan het best lastig zijn om een goed moment te vinden om te studeren. Zeker als je veel moet leren is het lastig om goed te plannen. Is er eigenlijk wel een perfect tijdstip om te studeren?

Uit onderzoek blijkt
Er zijn tal van onderzoeken geweest die geprobeerd hebben om erachter te komen wat nu de meest ideale tijd is om te studeren. Eigenlijk blijken er twee dingen. Het eerste is dat er geen exacte tijd te benoemen is, omdat iedereen een andere biologische klok heeft. Wat ook bleek uit de meeste onderzoeken is dat wanneer je net wakker bent of vlak voor het slapen leren effectief kan zijn.

Wat is de beste tijd om te leren?

Leren in de ochtend

Wanneer leer je het best?Als je net wakker bent is je lichaam nog heerlijk ontspannen. Ga dus meteen opstaan, douchen, goed ontbijten en dan leren. Je bent niet alleen ontspannen in de ochtend, maar ook heel scherp. Je hersenen hebben immers net uren rust gehad. Je kunt ervoor kiezen om aan de keukentafel te gaan studeren, maar je kunt ook naar een koffietent gaan. Daar is vaak wel een goede sfeer in de ochtend. Bijkomend voordeel van leren in de ochtend is natuurlijk dat je de rest van de dag vrij hebt.

Leren in de avond

Wanneer leer je het bestDingen die je geleerd of mee hebt gemaakt overdag worden door je hersenen verwerkt wanneer je slaapt. Door in de avond nog wat te leren kan dit meteen opgeslagen worden wanneer je gaat slapen. Let wel op: het is niet verstandig om te beginnen met leren als je net wil gaan slapen. Als je normaliter half twaalf gaat slapen, begin dan rond negen uur met leren. Op deze manier voorkom je dat je focus al helemaal weg is.
Natuurlijk heeft het ook weinig zin om ‘s avonds nog te gaan leren als je al de hele dag bezig bent geweest met studeren.

Wanneer leer je het best, antwoord?

Het hangt heel erg van jou als persoon af ofwel ‘s ochtends of ‘s avonds leren het meest bij jou past. Wil je jouw mening geven over welk tijdstip of moment het beste is van de dag om te studeren? Laat dit dan weten middels onderstaand formulier.

Informatie is ook in te winnen op:

Lees meer blogberichten.

Wanneer leer je het best?
4 (80%) 6 vote[s]

1 reactie

Ervaring.nl · november 10, 2018 op 8:12 pm

En op welk moment van de dag is voor jou het beste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code