Wanneer begint de winter?

Het is een heerlijke tijd van het jaar. Een tijd waarin het een stuk kouder wordt, een tijd

Wanneer begint de winter?

Handschoenen aan!

waarin men gezellig binnen zit en geniet van de warme kachel. Weet je nog toen je klein was? Je wordt wakker om een uur of 7 en loopt naar het raam. Ineens zie je dat er sneeuw ligt. Zo snel als je kan prop je een boterham naar binnen en rent naar buiten. Je gaat lekker spelen in de sneeuw! Lees hieronder verder over wanneer de winter eigenlijk begint.

De winter is voor iedereen een mooie tijd, iedereen geeft er op zijn eigen manier invulling aan. Sommige mensen houden van de koude, en gaan lekker naar buiten. Schaatsen, sneeuwpoppen maken. Andere mensen vinden het prima dat het buiten koud is, maar blijven liever binnen. Zij spelen gezellig spelletjes en kijken leuke films. Weer anderen zien de winter als de perfecte tijd voor een vakantie. De een om het koude weer te ontvluchten, en de ander om op wintersport te gaan. In de winter zijn er ook veel feestdagen. Denk aan kerst, sinterklaas, sint maarten… Het is over het algemeen genomen een hele gezellige tijd.

Wanneer begint de winter nou eigenlijk?

Wanneer begint de winter

Winterwonderland.

Maar wanneer begint deze winter nu eigenlijk? De datum verschilt hierin per jaar. Maar het is in principe altijd rond begin december. In 2018 zal de winter beginnen op 1 december en aflopen op 28 februari 2019. Dit geldt overigens voor het volledige Noordelijk halfrond. Maar vergis je niet: op het Zuidelijk halfrond is het precies omgekeerd. Daar begint de winter namelijk begin juni, en eindigt eind augustus. Dit is wel grappig. Bedenk je bijvoorbeeld eens dat kerst voor ons altijd in koud weer gevierd wordt. Wanneer je bijvoorbeeld in Zuid Afrika leeft, vier je kerst in temperaturen van soms wel 35 graden of meer. Hoe grappig is dat? Eén ding is zeker: iedereen geniet van de winter op zijn of haar eigen manier!

Meer informatie is te vinden op:

Lees meer blogberichten.

Wanneer begint de winter?
4.8 (95.56%) 9 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code