Waar zitten eiwitten in?

Je hebt vast wel een keer ergens gehoord dat eiwitten gezond zijn en dat je deze nodig hebt. Maar wat zijn dit eigenlijk? Eiwitten behoren tot een van de drie voedingsgroepen, de andere twee zijn vetten en koolhydraten. De eiwitten leveren energie en aminozuren. Deze zuren zijn belangrijk als de bouwstenen van het lichaam. Sommige zuren kan het lichaam zelf aanmaken en andere moet je uit je voeding halen.

Hoeveel eiwitten heb je ongeveer nodig?

Waar zitten eiwitten in Ervaring.nlEr is een groot verschil tussen mensen die regelmatig sporten en mensen die niet tot weinig sporten. Eiwitten helpen je lichaam namelijk ook herstellen na een (zware) training, hierdoor hebben sporters de helft meer eiwitten nodig dan mensen die niet veel bewegen. Lees hieronder meer over: Waar zitten eiwitten in.

Als je een dieet volgt, helpen eiwitten hier dan bij?

Als je wil afvallen zijn eiwitten zeker een toegevoegde waarde, maar het helpt je niet extra om af te vallen. Het hangt er nog steeds vanaf hoeveel calorieën je verder eet op een dag.

Waar zitten eiwitten in

Ei met sla?

Als je ervoor zorgt dat je meer calorieën verbruikt dan dat je consumeert, val je af. En zoals ik al eerder zei, zijn eiwitten voor iedereen belangrijk en als je sport helpt het je spieren om zich te vullen en voor te bereiden op de volgende training.

Waar zitten eiwitten in?

Nu je weet wat deze bouwstof precies inhoudt en hoeveel je er nodig hebt, komen we aan bij de hoofdvraag. Eiwitten zitten in allerlei producten: vlees, vis, zuivel, noten en zelfs sommige groenten.  Hieronder een aantal producten en hoeveel gram eiwit er per 100 gram inzit:

  • Eieren 13 gram
  • Biefstuk 25 gram
  • (Magere) kwark 10,5 gram
  • Amandelen 22 gram
  • Garnalen 18 gram
  • Havermout 13 gram
  • Kikkererwten 19 gram!
  • Broccolli 2,8 gram
  • Champignons 2,2

Het lijkt misschien alsof de broccoli en champignons in het niet vallen bij de rest, maar als groente zijnde is dit veel. Heb jij een ervaring of een goede tip waar veel eiwitten in zitten? Laat dan hieronder een reactie achter.

Meer blogberichten.

Waar zitten eiwitten in?
4.9 (97.5%) 24 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code