Gemiddelde hoeveelheid tijdsbesteding op een telefoon.

De smartphone is onmisbaar geworden in onze digitale samenleving. Of het nu voor school, werk of privégebruik is: vrijwel overal gebruiken we onze telefoon voor. Dat komt natuurlijk ook gedeeltelijk doordat er steeds meer mogelijk is op onze smartphone. Maar is er ook daadwerkelijk van een smartphoneverslaving? Kunnen we eigenlijk nog wel zonder smartphone? Om daar een antwoord op te krijgen is het wellicht verstandig om te kijken naar de gemiddelde hoeveelheid tijd die we besteden aan onze telefoon.

Gemiddelde tijd op een telefoon

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd onder gebruikers van smartphones. Daarbij is gekeken naar hoeveelheid tijd die de gebruikers op hun telefoon doorbrengen. Dat

Hoeveel uur per dag zit je gemiddeld op je telefoon

Hoeveel zit jij op je telefoon?

verschilt natuurlijk per land en daarom gaan we uit van een land waarin vrijwel iedereen boven de 15 jaar beschikt over een smartphone. Een land als Nederland dus. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde gebruiker maar liefst 5400 keer per dag zijn of haar telefoon aanraakt! Het gemiddeld aantal uren dat we per dag met onze telefoon bezig zijn is bijna 2,5. Voor de intensieve gebruikers is dat zelfs nog vaker!

Wat doen we op onze telefoons?

Maar wat doen we dan eigenlijk precies op onze telefoons? We zetten de meest populaire activiteiten, in willekeurige volgorde, op een rijtje:

  • Email checken
  • Hoeveel kijk jij op je telefoon?

    Hoeveel kijk jij op je telefoon?

    Social media

  • Google maps
  • Youtube
  • Games
  • Whatsapp

Negatieve gevolgen van telefoongebruik.

Opvallend is dus dat bellen niet tot de meest populaire bezigheden met een smartphone behoort. We raken ons telefoon overigens het meest ‘s ochtends aan. Vooral bij het wakker worden grijpt vrijwel iedereen naar zijn of haar telefoon om even snel te kijken of er mail is en sociale media te checken. Het intensieve smartphonegebruik heeft overigens behoorlijk wat negatieve gevolgen. Zo leiden onze sociale contacten eronder en kunnen er flinke slaapproblemen door ontstaan. Ook heeft wetenschappelijk onderzoek inmiddels aangetoond dat veelvuldig gebruik van de smartphone negatieve invloed heeft op het concentratievermogen. Er lijkt dus reden genoeg te zijn om het gebruik van onze smartphone wat in te perken.

Lees ook een artikel in de Volkskrant over dit onderwerp.

Meer blogberichten.

Hoeveel uur per dag zit jij op je telefoon?
4.7 (94%) 10 vote[s]

1 reactie

Ervaring.nl · november 19, 2018 op 10:27 pm

Hoeveel uur per dag zit jij ongeveer op je telefoon denk je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code