Hoeveel ben je waard?

Waarde is een groot woord. Het is een grootheid, maar in welke eenheid wordt deze eigenlijk uitgedrukt? Mensen hechten aan veel dingen een bepaalde waarde. Dit kan een financiële waarde zijn, maar ook een emotionele waarde. Hoeveel ben je zelf eigenlijk waard en wat kan je doen om je waarde te verhogen? In dit artikel kom je meer te weten over de vraag: Hoeveel ben je waard?

Het berekenen van je financiële waarde

Hoeveel ben je waardIn onze kapitalistische wereld is het heel gemakkelijk om je financiële waarde te berekenen. Het is heel simpel om dit te berekenen: tel al je bezittingen bij elkaar op en haal de schulden hier van af. In de praktijk is je financiële waarde lastiger te berekenen. Je zal namelijk je huis, auto en inboedel moeten laten taxeren. Dit kost veel tijd en werk. Als je zelf goed nadenkt kan je wellicht een grove inschatting maken.

Hoeveel ben je waar? Het menselijk kapitaal.

Als je jouw eigen waarde wil berekenen, dan kan je ook rekenen houden met jouw menselijk kapitaal. Jouw menselijk kapitaal is eigenlijk de optelsom van alle kennis en vaardigheden die je hebt. Dit kan dus een universitaire titel zijn, maar ook het feit dat je Hoeveel ben je waardbijvoorbeeld goed kan werken met Excel of andere computerprogramma’s. Je zou dit als een vermeerdering van je waarde kunnen zien omdat het je slimmer maakt en dus een andere kijk op de wereld biedt, maar ook omdat werkgevers je een aantrekkelijker salaris zullen bieden wanneer je meer menselijk kapitaal bezit.

Geven en nemen

Natuurlijk kan je ook nog naar je eigenwaarde kijken, de waarde die jij hebt als mens. In hoeverre ben jij eigenlijk een goed persoon? Het is lastig om deze waarde te bepalen, omdat het ook afhankelijk is van jouw cultuur, opvoeding en omgeving. Je zou wel kunnen stellen dat mensen die zorgen voor anderen, niet egoïstisch zijn en goed proberen te doen waardevoller zijn dan narcistische mensen die alleen maar aan zichzelf denken.

Lees meer blogberichten.

Hoeveel ben je waard?
4.6 (92.5%) 8 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code