Hoe lang griep uitzieken?

Helaas, het is weer eens zover. Het is wat kouder buiten. En door het verschil tussen warmte en kou zijn mensen vatbaarder voor bacteriën en virussen. Iedereen is aan het snotteren, kuchen en hoesten. Mensen melden zich ziek en steken anderen aan. Nu is het altijd lastig om een onderscheid te maken tussen een (flinke) verkoudheid, en griep. Lees hieronder verder over hoelang je griep kunt uitzieken.

Bij verkoudheid heb je een ontsteking aan de slijmvliezen van keel, neus en bijholten. Dit

Hoelang griep uitzieken

Snotteren en proesten.

kunnen ook afzonderlijke ontstekingen zijn. Bij griep heb je echter een echt virus te pakken: het influenza virus. Dit is dus geen gewone verkoudheid, je voelt je echt flink beroerd. Symptomen zijn:

  • Spierpijn, en een soort pijnlijk gevoel aan de huid.
  • 38 graden koorts of zelfs meer.
  • Flinke hoofdpijn.
  • De symptomen van verkoudheid (dus ook vaak keelpijn, loopneus).

In principe kan je over een griepvirus infectie heen zijn met 3 a 5 dagen. Maar dan is het wel belangrijk dat je de volgende tips in acht neemt:

Allereerst: pak gewoon echt je rust. Veel mensen proberen toch nog van alles te doen

Hoelang griep uitzieken

Temperatuur opmeten?

wanneer ze griep hebben. Dit is alles behalve verstandig. Ga op bed liggen, of op de bank. Ga in ieder geval niet werken. Zorg daarnaast ook dat je veel water binnen krijgt. Omdat je waarschijnlijk veel zweet, is de kans op uitdroging groter. Dit is een risico en dat wil je voorkomen. Voor de keelpijn kun je eventueel thee met honing nemen. Voor de hoofdpijn een pijnstiller als paracetamol of ibuprofen. Probeer daarnaast een beetje te eten, liefst ook veel vitamines. Vitamine C is cruciaal. Als het echt niet goed gaat, kun je altijd naar de huisarts. Daar krijg je eventueel een antibioticakuur voorgeschreven.

Meer informatie over Vitaminen:

Hoe lang griep uitzieken?

Als je al deze tips volgt is de kans groter dat je er snel vanaf bent. Na 5 dagen zul je je in ieder geval wel beter voelen, tenzij er complicaties optreden uiteraard. Hou er wel rekening mee dat je het de weken er na nog wel kunt voelen. Wat vermoeidheid bijvoorbeeld.

Lees meer blogberichten.


Vind je dat er e.e.a. aangepast dient te worden in dit artikel, bijvoorbeeld een aanpassing tekstueel, verbeterpunt omdat iets niet klopt of juist een toevoeging aan dit artikel? Laat ons dit dan weten middels onderstaand formulier.

Hoe lang griep uitzieken?
4.9 (98.18%) 22 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code