Hoelang bestaat de aarde?

Kijk jij ook wel eens ‘s avonds de hemel in? Al die prachtige sterren. Het ziet er fantastisch uit, maar toch heeft het ook iets erg mysterieus. Want hoe zit het nou precies? Allereerst is het interessant om je het volgende te bedenken. Wij leven op een planeet, planeet aarde. Planeet aarde is deel van het zonnestelsel. Een zonnestelsel bestaat, kort gezegd, uit een ster (bij ons de zon) en meerdere planeten die er omheen cirkelen. Ons zonnestelsel is weer onderdeel van het melkwegstelsel. Het melkwegstelsel is een verzameling van wel meer dan een miljard sterren, met een zwart gat in het midden! Vervolgens is het melkwegstelsel weer een van de miljarden sterrenstelsels in het heelal. Bijzonder hè? En dit alles is ongeveer 13.7 miljard! jaar geleden ontstaan, met de oerknal, ofwel de Big Bang. Lees verder over hoelang de aarde bestaat, de Big Bang theorie en meer.

Hoelang bestaat de aarde

De aarde van een afstand.

De Big Bang theorie

De theorie is, dat de Big Bang de basis heeft gelegd voor ons heelal. Er waren toen enkele sterrenstelsel die te dicht op elkaar zaten. Daar is toen een explosie ontstaan. Door deze explosie is er een enorme hoeveelheid materie in het rond geblazen. Al deze deeltjes van stof, gas en puin leggen uiteindelijk de basis voor allerlei planeten en sterren.

Informatie over de Oerknal / Big Bang theorie vind je op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Oerknal.

Hoelang bestaat de aarde

De kaart.

Hoelang bestaat de aarde? 5 miljard jaar?

Maar de aarde ontstond nog niet direct na de oerknal, in tegenstelling tot wat mensen vaak denken. Pas 8 miljard jaar na de oerknal is de aarde begonnen met zijn ontwikkeling. Ook voor planeet aarde begon alles met een basis van stof, gas en puin. Dus grof geschat, bestaat planeet aarde nu 5 miljard jaar. Maar vergis je niet, het was nog niet planeet aarde zoals wij die nu kennen. De eerste 3 miljard jaar was Aarde enkel een bol gloeiende materie die bezig was met afkoelen. Pas 2 miljard jaar geleden begon de aarde te lijken op wat het nu is. Maar nog steeds heeft planeet Aarde een ontzettend hete binnenkern: wel 5500 graden Celsius!

Lees meer blogberichten.

Hoelang bestaat de aarde?
4.8 (96.67%) 24 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code