Hoe lang moeten aardappels gekookt worden?

Of je nu aardappels kookt voor een salade, als een bijgerecht met lookboter of voor met een lekker stukje vlees, je wil dat ze altijd perfect gekookt zijn! Er zijn een aantal dingen die je in de gaten moet houden om de textuur en de smaak goed te hebben. Wij geven je

Hoe lang aardappels koken

Aardappels samen met bonen aan het koken.

graag een paar simpele tips om aardappelen te koken.

Welke aardappelen kies je best?

Aardappelen koken is vaak de eerste stap op weg naar een andere maaltijd, zoals geroosterde aardappelen of puree. Het type aardappel dat je kiest, zal hier een invloed op hebben. Als je er puree van gaat maken of ze gaat bereiden in een saus, dan is bijvoorbeeld een Desiree een goede keuze. Maar wanneer je er een salade mee maakt, dan moet je een aardappel kiezen met minder zetmeel, zoals bijvoorbeeld Charlotte.

  • De voorbereiding

Spoel de aardappelen goed af om vuil te verwijderen en snij slechte stukken of scheuten

Hoe lang aardappels koken

Aardappels als bijgerecht?

weg. Sommige mensen schillen de aardappelen vooraleer ze te koken, maar wij zouden aanraden om de schil eraan te laten. Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen, de smaken en vitamines niet verloren gaan tijdens het koken. De kooktijd kan verminderd worden als je de aardappelen in stukken snijdt.

Hoe lang aardappels koken?

Heel belangrijk hier is dat je koud water gebruikt in plaats van kokend water. Als je het water eerst kookt, dan zal de buitenkant sneller koken dan de binnenkant wat zal resulteren in een ongelijke textuur. Vierkante, kleinere stukken moeten ongeveer 15 minuten koken, terwijl grotere stukken of hele aardappelen ongeveer 20-25 minuten nodig hebben. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je met de punt van een mes in de aardappel om te zien hoeveel weerstand er is. Als de punt er gemakkelijk ingaat, zijn ze gaar!

De aardappelen laten afdruipen

Laat de aardappelen meteen na het koken afdruipen, zodat ze niet helemaal klef worden. Maak je geen zorgen dat ze koud zouden worden, ze behouden immers hun warmte heel goed wanneer ze in een afgedekte kookpan zitten.

Meer blogberichten.

Hoe lang aardappels koken?
4.7 (94.29%) 7 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code