Hoe laat is het?

Hoe laat is hetAls je wilt weten hoe laat het is zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Van oudsher zijn het vooral de klok en het horloge waarop we de tijd konden aflezen. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer manieren waarop we precies kunnen zien hoe laat het nu is. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon die je vrijwel altijd bij je draagt of je tablet of computer die nooit ver weg liggen. Maar wat nu als je batterij leeg is en je smartphone even geen antwoord kan geven op de vraag ‘Hoe laat is het?’. Natuurlijk kan je dan altijd even om je heen kijken om te zien of er iemand in de buurt is die je het antwoord kan geven.

De tijd op openbare locaties

Hoe laat is hetOok op steeds meer openbare locaties zijn er klokken en schermen waarop je de huidige tijd kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan de schermen op het station die je precies laten zien hoe laat het is. Daarnaast zijn ook op veel plekken langs de openbare weg borden zichtbaar die zowel de tijd als de temperatuur ter plaatse aangeven. Kom je langs een bushokje? Kijk dan ook zeker even op het digitale bord met bus informatie. In de meeste gevallen staat ook hier de exacte tijd op vermeld. Zo’n bord is dus ook erg handig wanneer je niet met de bus hoeft te reizen!

Hoe laat is het ergens anders in de wereld?

Is je geliefde, een vriend of vriendin of familie ver weg in het buitenland? Dan kan het zijn dat ze zich in een andere tijdzone bevinden. Natuurlijk wil je wel regelmatig even met elkaar bijkletsen en het is handig om dit te doen op een tijdstip dat voor jullie allebei uitkomt. Voer daarom gewoon even de plaats waar hij of zij is in op een zoekmachine en zet er bijvoorbeeld het woordje ‘tijd’ bij. Zo kom je er direct achter hoe laat het daar is. Zoek bijvoorbeeld op ‘Hoe laat is het in Sydney?’ of nog eenvoudiger ‘tijd Sydney’ en voor je het weet toont je scherm het antwoord.

Bekijk hier de klok.

Lees meer blogberichten.

Hoe laat is het?
4.5 (90%) 4 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code