Best betaalde banen in Nederland.

Wanneer je een beroep wil kiezen, is het natuurlijk het allerbelangrijkste of je dit leuk vindt om te doen. Daarnaast moet je er ook geschikt voor zijn en over de juiste vaardigheden en capaciteiten beschikken. De financiën spelen voor veel mensen echter ook een belangrijke rol. Maar wat zijn nu eigenlijk de best betaalde banen in Nederland? Het wordt hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voorzitter raad van bestuur salaris

Iedere middelgrote of grote organisatie beschikt over een raad van bestuur. Deze heeft de leiding over de gehele organisatie. De voorzitter van het raad van bestuur is eindverantwoordelijk voor de organisatie en de prestaties die geleverd worden. Dat is een behoorlijk verantwoordelijke taak maar daar krijg je dan ook behoorlijk veel voor betaald. Een gemiddeld jaarsalaris bedraagt namelijk 467.500 euro bruto.

Gezagvoerder vliegtuig salaris

Best betaalde banen in Nederland

De Notaris.

Nog zo’n verantwoordelijke taak. Als gezagvoerder en je de hoogste in rang aan boord van het vliegtuig, schip of ruimtevaartuig. Je hebt daarmee meestal flink wat bemanningsleden onder je staan. Vooral de gezagvoerder in een vliegtuig verdient behoorlijk veel geld. Het gemiddelde salaris van een gezagvoerder in een vliegtuig is 220.500 euro bruto. Dit is bovendien slechts een basissalaris.

Chirurg salaris

Een chirurg is degenen die de operaties uitvoert. Elke dag heeft hij of zij dus het leven van vele mensen in handen. Er zijn veel specialismen binnen dit vakgebied en de salarissen lopen dan ook erg uiteen. Wel is algemeen bekend dat je als chirug veel meer kunt verdienen wanneer je een eigen praktijk begint. Het gemiddelde bruto jaarsalaris van een chirurg is 210.000 euro.

Minister President salaris

De minister president is de baas van Nederland en ook dat is natuurlijk een hele zware verantwoordelijkheid. Het maximumsalaris dat voor een bestuurder bij de overheid is vastgelegd, is op dit moment 181.000 euro. We kunnen er daardoor vanuit gaan dat dit het bruto salaris is dat de minister president verdient.

Overige goed betaalde beroepen
Andere zeer goed betaalde banen in Nederland zijn:

  • Minister: 160.000 euro bruto
  • Orthodontist: 126.000 euro bruto
  • Piloot: 123.000 euro bruto
  • Notaris: 82.000 euro bruto

Meer informatie over de best betaalde beroepen in Nederland: https://loonwijzer.nl/home/carriere/best-betaalde-beroepen.

Bekijk meer blogberichten.

Best betaalde banen in Nederland
4.6 (92%) 5 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code